Miintaka

Pilates

Hvad er pilates?

pilates

Joseph Pilates grundlagde Pilates, efter at have haft udfordringer i kroppen, han ønskede at overkomme. Da han startede et studie i NY blev det hurtigt populært blandt dansere og ofte brugt til genoptræning af skader. Principperne, som former træningen er; åndedræt, koncentration, kontrol, centrering, præcision, flow, stabilitet og neutral rygsøjle. 

åndedrættet

I Pilates trækkes vejret ind gennem næsen og ud gennem munden. Det hjælper til at give et automatisk opspænd i de dybe mavemuskler, til at være fokuseret, til at undgå unødig spænding i muskler og til effektiv iltning af blodet.
Åndedrættet er fokuseret på brystkassen, og ikke ned i maven, som ved yoga.

fitness pilates

Målet for Fitness Pilates er at se kroppen ubalancer og forbedre holdning, mobilitet og styrke af den lumbare del af rygsøjlen. Det er Pilates i en revurderet version, som tager højde for al den viden vi har i dag. Med input fra funktionelle bevægelser, mens der arbejdes med deltagerne på timen og de forskellige niveauer. 
På timen starter vi stående og arbejder os ned mod gulvet. 

reformer pilates

Pilates i maskiner, som udfordrer de vante øvelser, med 5 forskellige sværhedsgrader, styret af fjedrer. Det kan både træne din puls, styrke og sind. Der er et utal af muligheder og det kan tilpasses til din krop. 
Det er en spændende form for Pilates, som giver en ny dimension til din træning.

udstyr

Til en Pilates time vil en måtte altid være nok. Dog kan du udfordre din træning ved at bruge en lille Pilates bold, en stor bold, en reformer og en form for elastik. 

Hvem er pilates for?

Pilates er for ALLE. Der er altid mulighed for at gøre det tilgængeligt for din krop og dit niveau. Pilates kan laves på stole, stående og på gulvet. Hvad end din begrænsning måtte være, så er det din største mulighed. 
Så drømmer du om mere mobilitet, kropskontrol og core styrke, så er Pilates det helt rigtige for dig.

Min personlige mening.

Hvorfor Pilates?

masser af core træning

Pilates udmatter dine mavemuskler, på alle tænkelige måder. Øvelserne er effektive og bygges op, så niveauet altid er tilpasset den der træner. Jeg hører tit mænd være overraskede over dette. Det er super fedt!

mind body fokus

Når jeg er bevist på mit åndedræt mens jeg udfører øvelserne, så bliver mine øvelser og mine tanker mere fokuserede. Det gør også at jeg får endnu mere ud af øvelserne.

Feel good følelsen

Pilates sætter også fokus på at finde mobilitet i kroppen. Det er ikke kun de mange gentagelser, men også at finde mere bevægelighed i ledene i kroppen.

If at the age of 30 you are stiff and out of shape, you are old. If at 60 you are supple and strong, then you are young.
Joseph Pilates
grundlægger af pilates

Denne side benytter sig af cookies, for at fortsætte skal du accepterer dette.