Miintaka

Yinpower

Hvad er yinpower?

yin yoga

Yinpower, er en del af yin yogaen. Som med mange andre aktiviteter, er der forskellige former indenfor hver gren. Der er den mere restorative og rolige form for yin, også er der asian yin/Yinpower. 
Forskellen er her, at du ikke kommer sovende til dine resultater, men arbejder både med yin og yang. Til det er der trukket inspiration fra Qi Gong. Sammenspillet mellem det rolige og det aktive, supporter hinanden. Det gør, at du forholdsvist hurtigt vil kunne mærke og se en forskel. 

åndedrættet

I Yinpower trækkes vejret ind gennem næsen og ud gennem næsen, men fokusere mere på, at få åndedrættet ned til lænden, for at skabe plads og bredde. På udåndingen suger du maven ind, for at arbejde med vævet i kroppen.
Det kan føles lidt svært og anderledes, til en start, men kan være fantastisk til at arbejde med din krop på en ny måde, finde ro og måske endda hjælpe dig af med det værste af dine menstruations kramper.

Grundprincipper

Principperne i Yinpower/asian er grounding, holding og relaxation.
Du finder ind i stillingen og bruger gulvet, dit yin fundament, så du kan forfine og kultivere dine bevægelser. Stillingerne holdes i alt fra 1-7 minutter, for at kroppen får tid til at forandres og give slip på det du ikke længere har brug for. Det beroliger dit nervesystem, så du kan slappe af, mens du er tilstede i øjeblikket.

TCM - Kinesisk medicin

Yinpower bruger tilgangen og redskaberne fra TCM. Arbejder med meridian banerne, som hvis du fik akupunktut. 
Fordelen, hvis jeg kan sige det, er at under Yinpower berøre du flere og mere af meridianbanerne, mens du på samme tid er i bevægelse, fysisk som mentalt. 

en komplet praksis

Målet er at få en så komplet praksis, som muligt.
Der arbejdes med bindevævet gennem sansning, aktivt træk af lange kæder i kroppen, kompression og bouncing. Ved brug af kropsvægt, bliver knoglerne styrket. 
Åndedrættet er livsenergi og har både yin og yang elemterne, som giver balance. 
Du kan gå ud fra en Yinpower time, og føle dig øm, som hvis du havde styrketrænet. Det er helt normalt og godt for kroppen.

Hvem er yinpower for?

Det kan siges kort. Alle.
Det kan også gøres langt.
Til dig der drømmer om at sove bedre, få bevægelighed til kroppen, mobilitet, fleksibilitet. Til dig med artrose, piskesmæld, udfordring med fordøjelsen, hælsporer, nedsunket forfod, knyster, manglende energi. Til dig der er stresset, modløs, træt i livet, savner robusthed og tålmodighed.
Måske du ser dig selv i noget af det, måske du ikke gør. Du vil altid få noget ud af det – det lover jeg.

Min personlige mening.

Hvorfor yinpower?

resultaterne

Jeg mærkede hurtigt selv resultaterne, blot efter første gang. Jeg prøvede en klasse ved Kristine Marie Rost og fandt ud af, at jeg havde gået og ledt efter netop dette. Der er så meget viden og professionalisme omkring Yinpower, at jeg ikke kunne lade være.

aktiviteten

Der er aktivitet i alle stillinger, både ved åndedrættet og med aktiviteten i musklerne. På den måde er det endnu nemmere at forblive tilstede i nuet.

følelsen

Jeg har altid en følelse af, at jeg har gjort en forskel for mig selv. Mit sind er lidt mere klart og let, min krop er mere bevægelig og klar til dagen. Det føles simpelthen fantastisk !(og hårdt).

Denne side benytter sig af cookies, for at fortsætte skal du accepterer dette.